El Benimaclet conFusión és un esdeveniment d’expressió artística celebrat al barri valencià de Benimaclet. Les representacions, tant als punts ubicats pels carrers de vianants com als espais participants, pretenen donar veu a  l’ànima artística d’aquest barri. Durant aquest esdeveniment, els carrers del centre històric de Benimaclet es transformen en un punt d’encontre per al públic. És una oportunitat única per viure directament l’atmosfera que cada dia s’amaga baix el teixit creatiu de Benimaclet. El públic tindrà la possibilitat de gaudir d’aquest esdeveniment de forma gratuïta en tots els espais del circuit, establint la seua pròpia ruta.

Este projecte està dirigit a totes les persones que vulguen compartir les seues idees (artistes musicals, pintors/es, fotògrafs/es, realitzadors/es de vídeos, monologuistes, actors/actrius, poetes, malabaristes) així com a tots aquells que vulguen compartir un espai privat propi (casa, terrassa, baix, balconada, taller…) per albergar/organitzar algun esdeveniment. En esta última categoria s’inclouen també els centres/associacions culturals.

Qualsevol pot enviar-nos la seua proposta a través de la convocatòria que obrim cada any. S’accepten tot tipus de propostes pròpies i originals de caràcter artístic, amb un transfons humà i que impulsen valors que fomenten l’harmonia i convivència entre les persones.

Els locals comercials com pubs i bars no estaran involucrats directament amb les activitats del conFusión. No obstant, es pretén col·laborar amb els locals d’oci per a que el públic puga seguir visitant i descobrint el barri també després de l’esdeveniment.

El Benimaclet conFusión no té cap finalitat de lucre, els diners obtinguts per mitjà de patrocinis/donacions serà exclusivament utilitzat per cobrir les despeses de producción.

El barri

Benimaclet, amb els seus carrers de vianants, les seues cases antigues, la seua atmosfera familiar, és un poble petit dins la creixent ciutat de València. Conserva encara la màgia de sentir-se part d’una comunitat on potser que tots es coneguen, al menys de vista, i compartisquen activitats i espais comuns.

Originàriament va sorgir com una alqueria àrab (d’ací el seu nom que significa “fill de Maclet”), una xicoteta comunitat rural de poques famílies dedicades a l’agricultura. En 1978 fou integrada en la ciutat de València com districte i des d’aleshores ha crescut com a barri residencial i comercial.

Recentment, gràcies també a la proximitat dels campus universitaris i al cost relativament baix de la vida que ofereix, s’ha distingit com a centre ideal on viure per molts joves locals i estrangers. No és gens d’estranyar trobar-se de sobte parlant amb gent amb un clar accent italià, francès o llatinoamericà, i al mateix temps seguir al costat una conversació en valencià entre amics de Sueca i Dénia.

Dedicat a…

Benimaclet té quelcom especial: els seus habitants.

Entre ells hi ha persones que duen anys de lluita en defensa d’ideals i valors comunitaris,

artistes de totes les disciplines que plenen de notes i colors els carrers del barri,

actors socio-culturals que regalen hores i hores de treball al bé comú.

A qualsevol que haja viscut en aquest poble entre ciutat i horta se li pot ocòrrer més d’un exemple d’aquestos tipus i entre ells, segurament, podría destacar al menys una trobada que li ha sorprés particularment i canviat per sempre.

En el nostre cas, el cas del conFusión, aquesta trobada es va donar quan encara el festival no era més que una gran il·lusió que anava buscant un primer recolçament per poder transformar-se en realitat.

Sense ell el conFusión no existiría.

Aquest festival d’enguany va dedicat a tu, Paco,

a la teua companya Mila

i a tota la resta de membres de la Asociación de Imagen Experimental.

Per haver sigut els primers en creure possible alló impossible.

Per haver compartit el vostre temps, espai, material i experiència amb gran cor.

Per ser exemple, amb els vostres actes, d’un món extraordinari que, si bé encara no és present, sí que existeix.

Formem part de…

Més info

Coneix a fons la plataforma, events i novetats d’altres festivals.

Plataforma d’Iniciatives Culturals Urbanes de València

Som cofundadors d’aquesta agrupació conformada per nou de les iniciatives que han sorgit als últims anys a la ciutat de València, amb l’objectiu comú del desenvolupament de diferents projectes culturals independents d’arts plàstiques, arts escèniques, música, dansa i art urbà, entre d’altres expressions.

La diversitat que caracteritza a aquestes iniciatives, unida a les noves formes de fer, evidència la necessitat i urgència d’investigar altres models de gestió. La participació, col·laboració i autogestió dels districtes urbans són peces clau per al desenvolupament de la cultura, de la cohesió social i l’impuls de l’economia.

A nivell pràctic, esta aliança es fa efectiva amb la finalitat de compartir recursos, buscar finançament, dinamitzar el diàleg amb les diferents administracions i treballar en xarxa amb altres plataformes o col·lectius a nivell estatal i internacional.

Russafart
Cabanyal Íntim

cabanyal-intim-logo Des de 2011

http://cabanyalintim.com

Russafa Escènica
Circuito Bucles
Ciutat Vella Oberta
Distrito 008

logo-distritoDes de 2013

http://distrito008.es

Intramurs
MUV
conFusión Festival Benimaclet